Kamuoyunun Dikkatine
HABER / DUYURU

Kamuoyunun Dikkatine

Türkiye Maden İş Sendikası -




04.10.2024
Kamuoyunun Dikkatine
Sendikamızın 3 Ekim 2024 tarihinde düzenlediği 'İthal Kömüre Hayır' mitinginde, Soma'da üyelerimiz ve halkımızla bir araya geldik. İşçi ve emekçi sevdalısı Genel Başkanımız Nurettin Akçul, miting alanında, İthal kömürün ülkemize ve madencimize verebileceği zararları anlatan ve madencimize sahip çıkan bir konuşma yapmıştır. Daha sonra, konuşmanın içeriğinde hiç olmayan ve dile getirilmemiş , bir kaç kötü niyetli insan tarafından ,ortaya asparagas haberler atılmıştır. Bunun üzerine Genel Başkanımız Nurettin Akçul, şu açıklamayı yapmayı madenciye borç bilmiştir:
'Herkes bilmelidir ki bu aziz Vatanın neresinde olursa olsun, ayrım yapmaksızın, bütün madenciler , hangi sendikaya mensup olursa olsun hepsi benim canımdır, ciğerimdir. Hele ki en zor koşullarda ekmeğinin peşinde olan Zonguldak ve Havalisinde çalışan madenciler bizim canlarımızdır.
Tek amacım , gayem madencinin geleceğine sahip çıkmaktır. Soma meydanında ithal kömüre hayır mitinginde yapmış olduğum konuşma, bütün sosyal medya mecralarımızda videolu olarak mevcuttur. Yazılı olarak dağıtılan metin, montajlanmış ve kasıtlı olarak dağıtıma sokulmuştur. Benim böyle bir cümle kurmam mümkün değildir. Bu kirli tezgahı kuranların ve servis yapanların oyunlarının bir parçası olmayacağız. Tekrar altını çizerek söylüyorum. Benim böyle bir cümle kurmam söz konusu dahi olamaz.
Bize ait olmayan bu sevimsiz cümleden dolayı, üzülen madenci kardeşlerimden özür dilemek, benim için onurdur. Umuyorum bu asparagas haberleri yapanlar ve yayanlar da, aynı onuru taşıyıp bizden söylemediğimiz bu sözler için özür dilerler.
Keşke bu haberleri uyduranlar, kendi hırslarını düşününceye kadar, gündemi asılsız söylemlerle bulandırmak yerine, gelip Soma'mızda madencimize, madencinin geleceğine sahip çıksalardı, destek verselerdi. Bu seviyesiz ortam, sendikal rekabete gölge düşürmüştür. Sadece Bunun bilinmesini isterim'.
Genel Başkanımız Nurettin Akçul adına yapılan asılsız haberler için hukuki süreci başlatacağımızı da kamuoyuna duyuruyoruz.

Türkiye Maden İşçileri sendikası Yönetim Kurulu