Üyemiz Madenciler Arama Kurtarma Çalışmalarına Ara Vermeden Devam Ediyor
HABER / DUYURU

Üyemiz Madenciler Arama Kurtarma Çalışmalarına Ara Vermeden Devam Ediyor

Türkiye Maden İş Sendikası -

Sendikamız Genel Başkanı Nurettin Akçul, depremin ilk gününden itibaren deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışması yürüten üyemiz Maden işçilerinin yanında çalışmaları yakından takip ediyor. Yıllarca maden emekçisi olarak çalışan Genel Başkanımız Akçul'un tecrübelerinden de yararlanan Alınteri Aslanları üyemiz Madenciler, vatandaşlarımıza umut olmaya devam ediyor. Herkesin gönlünde bir kez daha taht kuran ve kamuoyunda arama kurtarma teknikleriyle adından gururla bahsedilen üyemiz maden emekçileri, deprem bölgesinde yeni bir cana ulaşmak için hummalı bir şekilde çalışıyor ve adeta zamanla yarışıyor. Genel Başkanımız Nurettin Akçul burada yaptığı konuşmada deprem bölgesindeki şartların çok zor olduğuna değindi ve : 'Çok büyük bir afet yaşıyoruz. Böyle bir felaketi Allah bir daha yaşatmasın. Acımız çok büyük ama enkaz altından çıkan her bir can bize umut oluyor. Bütün maden emekçilerine ,bütün kurtarma ekiplerine ve yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz. Tüm imkanlarımızla buradayız ve olmaya devam edeceğiz' dedi.

Sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek de, bölgede görev alan madencilerle ilgili basına bilgi verdi ve şunları söyledi: ' Bölgelerde 4000'e yakın madenci görev aldı.16 şubemizden madencilerimiz, başta Hatay olmak üzere depremden etkilenen 10 ilimizde de görev almaya devam ediyor. Kamuda ve özel sektörde çalışan madenciler, devlet, işveren ve sendikamızın koordinasyonu içinde bölgeye sevk edildi. Özel sektörde madenci çalıştıran firmaları da kutlamak istiyoruz. Kimse kendi işini ön planda tutmadı. Bölgede, madencilerden yardım bekleyen insanları düşündüler. Arama kurtarma çalışmalarında diğer madenci sendikalarıyla da temas halindeyiz. Sendikalarımız ayrı olsa da aynı iş kolundayız, onlarla da irtibat halindeyiz. Orada ayrım yok, can var, can pazarı var'
Arama kurtarma çalışmalarının zorluğuna da değinen Zeyrek, kamuda çalışan maden işçilerinin düzenli olarak 3-4 ay her türlü felakete karşı mücadele eğitimi aldıklarını hatırlattı.