Türk-İş Genel Başkanı Atalay ile Genel Başkanımız Akçul Soma Şehitliğini Ziyaret Etti
HABER / DUYURU

Türk-İş Genel Başkanı Atalay ile Genel Başkanımız Akçul Soma Şehitliğini Ziyaret Etti

Türkiye Maden İş Sendikası -

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay Soma'da sendikamızı ziyaret etti. Atalay'ı Genel Başkanımız Nurettin Akçul ve Soma'da bulunan şubelerimizin şube başkanları ile şube yönetim kurulu ağırladı.

İlçe programı kapsamında Soma Maden Şehitliğini ziyaret ederek şehitlerin kabirlerine karanfil bırakan Atalay, Soma'da 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden kazasının üzerinden 10 yıl geçtiğini, bu konuda mahkemelerden madenci yakınlarının gönlüne su serpecek bir karar çıkmadığını savundu.

Dava dosyasının Anayasa Mahkemesince inceleneceğine dile getiren Atalay, "Biz burada mağduruz. 301 kardeşimizin evladı, ailesi var. Bununla ilgili verilen karardan toplumun tamamına yakını rahatsız. Bir an önce Anayasa Mahkemesi detaylı bir şekilde incelesin, önümüzü görelim." dedi.

Kayıpların geri getirilemeyeceğini vurgulayan Atalay, "Her seferinde 'Bu son olsun.' diyoruz, maalesef son olmuyor. Bu kardeşlerimizin çocukları o zaman 1 yaşındaydı, şimdi 10 yaşında. Yani ev vermekle, para vermekle bir nebze olsun belki yaşamlarını kolaylaştırıyoruz ama evlat, baba, kardeş, abi, eş bir daha gelmiyor." diye konuştu.