TÜRK DEVLETLERİ SENDİKALAR TEŞKİLATI BİRLİĞİ'NİN 1.OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
HABER / DUYURU

TÜRK DEVLETLERİ SENDİKALAR TEŞKİLATI BİRLİĞİ'NİN 1.OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Maden İş Sendikası -

Türk Devletleri Sendikalar Teşkilatı Birliği Genel Kurulu için Ankara'ya gelen Kırgızistan İşçi Sendikaları Federasyonu Başkanı Emil Kyzaev ve beraberindeki heyeti Genel Başkanımız Nurettin Akçul ve Yönetim kurulu, hava alanında karşıladı. Heyet daha sonra sendikamızı ziyaret etti. Heyet ile sendikamız yöneticilerine Kırgızistan'a özgü yöresel hediyeler takdim etti.

Türk Devletleri Sendikalar Teşkilatının 1. Olağan Genel Kurulu 29 Kasım 2023 tarihinde Ankara'da gerçekleşti

Türk Devletleri Sendikalar Teşkilatı'nın 1. Olağan Genel Kurulu'na, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali YILDIRIM, Azerbaycan İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Settar Mehbalıyev, Kazakistan İşçi Sendikaları Federasyonu Başkanı Satıbaldı Dauletalin, Kırgızistan İşçi Sendikaları Federasyonu Başkanı Emil Kyzaev, Özbekistan İşçi Sendikaları Federasyonu Başkanı Kudratulla Rafikov, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.

Kurulda, Türk-İş Genel Başkanı Ergün ATALAY, Türk Devletleri Sendikalar Teşkilatı Genel Başkanlığına seçildi.
Teşkilatın kurucu üyeleri Azerbaycan İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Kazakistan İşçi Sendikaları Federasyonu, Kırgızistan İşçi Sendikaları Federasyonu, Özbekistan İşçi Sendikaları Federasyonu ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu olarak yer aldı.