Soma'da Madenci Şehitlerimizi Dualarla Andık
HABER / DUYURU

Soma'da Madenci Şehitlerimizi Dualarla Andık

Türkiye Maden İş Sendikası -

Soma'da sendikamıza bağlı bulunan şubelerimiz, Soma maden faciasının 9. yıl dönümünde hayatını kaybeden madencileri mezarları başında andı. Sendikamız Genel Sekreteri Mehmet Ali Çakır, "Soma'daki 4 şubemiz ve diğer illerdeki şubelerimizle birlikte, hiçbir zaman şehitlerimizi unutmadık ve unutmayacağız. Bizlere emanetler bıraktılar. Evlatlar bıraktılar. Onlara sahip çıktık ve sahip çıkmaya da devam edeceğiz" dedi. Mehmet Ali Çakır, anma programından önce yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bugün 301 madencimizin 9. ölüm yıldönümü. Türkiye Maden İşçileri Sendikası olarak genel merkez yöneticilerimizle Soma'daki 4 şubemizle ülkemizdeki diğer şubelerimizle birlikte biz hiçbir zaman şehitlerimizi unutmadık ve unutmayacağız. Bizlere emanetler bıraktılar. Evlatlar bıraktılar. Onlara sahip çıktık ve sahip çıkmaya da devam edeceğiz. 4 gün önce de açık ocak işletmesinde toprak kaymasında, yine bir arkadaşımız şehit oldu. Ben buradan şehit olan arkadaşımıza Allah rahmet eylesin diyorum. Gerideki ailelerine de sabırlar diliyorum'.

Genel Sekreter Mehmet Ali Çakır, deprem felaketinde madencilerin ilk anda bölgeye gittiklerini vurgulayarak: '6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli iki deprem yaşadık. Bu deprem 11 ilimizi derinden etkiledi. On binlerce vatandaşımız şehit oldu. Toprak altında kaldı, enkaz altında kaldı. Depremin ilk saatinden itibaren üyemiz olsun-olmasın Soma'dan binlerce, ülkemizden de on binlerce madenci arama kurtarma faaliyetlerinde bulundu. Hatta tüm madencilerimiz Ramazan ayında hayır yapmak için topladıkları paraları bile buradaki depremzede arkadaşlarımıza gönderdiler. Ben buradan tekrar tüm madenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Geride bıraktıkları ailelere sabırlar diliyorum" dedi.

Sendikamız yöneticileri daha sonra şehitliğe karanfil bırakarak burada dua okudu.