Pevrul Kavlak Son Yolculuğuna Uğurlandı
HABER / DUYURU

Pevrul Kavlak Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türkiye Maden İş Sendikası -

Türk İş Genel Başkan Yardımcısı Pevrul Kavlak son yolculuğuna uğurlandı.
Hastalığı nedeniyle 62 yaşında hayatını kaybeden Pevrul Kavlak, uzun yıllar görev yaptığı Türk Metal Sendikası önünde düzenlenen törenle memleketine uğurlandı.

Tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Metal Sendikası Onursal Genel Başkanı Pevrul Kavlak için sendika binası önünde cenaze töreni düzenlendi.



Törene, sendikamız Genel Başkanı Nurettin Akçul ve Yönetim Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk Metal Sendikası Başkanı Uysal Altundağ, ailesi ve yakınları katıldı.

Törende konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kavlak'ın dürüst ve ilkeli bir lider olduğunu söyleyerek sevenlerine baş sağlığı diledi.

Kavlak ile 20 senelik yol arkadaşları olduğunu vurgulayan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay da 'Biz işçiler, sendikacılar dünyaya yorgun geliyoruz, yorgun gidiyoruz. Biz sendikacılar, zaman zaman söylemediğimiz, yapmadığımız, düşünmediğimiz şeylerin bedelini ödemeye devam ediyoruz. Kardeşim, adil ve merhametliydi. Metal işçisi için sabahlara kadar mücadele ederdi. Benim dağ gibi arkamda duran, sırrımı anlattığım kardeşimdi. Siz de onun kardeşisiniz. Gelen gelemeyen herkese teşekkür ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Evli ve 2 çocuk babası Pevrul Kavlak'ın cenazesi, daha sonra memleketi Kırıkkale'ye uğurlandı.

İkindi namazına müteakiben, İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Kavlak'ın cenazesi, Yenimahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.