Madenciler Günümüz Kutlu Olsun
HABER / DUYURU

Madenciler Günümüz Kutlu Olsun

Türkiye Maden İş Sendikası -


Her yıl sadece 4 Aralık'ta ve toplu ölümler olunca hatırlanan biz madencilerin, 4 Aralık Dünya Madenciler günü kutlu olsun.

Dünyanın en zor ve en riskli işini yapan, en tehlikeli işkollarından birinde yer alan maden emekçimizin çözüm bekleyen sorunları devam etmektedir. En büyük sorun ise hayatta kalabilme sorunumuzdur.

Soma faciasının acısını hala yaşarken, yüreğimize bir de geçen ay Bartın Amasra'da şehit olan madencilerimizin ateşi düşmüştür.

Ölümlerin sayı oranıyla, kamuoyunda gündem olma oranlarının paralel gittiği böylesi bir süreç, maalesef maden işçisine yapılmış en büyük haksızlıklardan biridir.
Maden işçisi sadece bugünde ve ölümlerde hatırlanmamalıdır.

Daha doğrusu madenci ölmemeli ve ölümle anılmamalıdır.

Madenci deyince aklımıza, ölüm , kaza, cinayet, facia değil; üretim, meşakkat, alın teri, istihdam, katma değer, emek, saygınlık, minnettarlık ve helal lokma gelmelidir .

Madencimizi işine helallik isteyerek değil; gülerek, güvenle ve huzurla yolcu etmemiz gerekir.

Kazaların ve faciaların artık son bulmasını dileyerek, Soma'da, Amasra'da ve diğer madenlerde şehit olmuş bütün emekçilerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz. Bütün madencilerimizin ve üyelerimizin 4 Aralık Dünya Madenciler Günü kutlu olsun.