YÖNETİM KURULU : YATAĞAN MÜCADELESİ SÜRECEK
-ÖZELLEŞTİRME YÜKSEK KURULU'NUN YATAĞAN ÖZELLEŞTİRME İHALESİNİ ONAYLAMASI ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ KARARTACAK YENİ SOMA'LARA DAVETİYE ÇIKARTAN BİR KARARDIR
-MADEN VE ENERJİ İŞÇİLERİNİN DİRENİŞLERİ KARARLI BİÇİMDE SÜRECEKTİR.
-SENDİKA OLARAK BU ÖYK KARARININ İPTALİ İÇİN DANIŞTAY'A DAVA AÇIYORUZ.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu, Yatağan Termik Santralı ve bu santrali besleyen kömür sahasının özelleştirme ihalesinin Özelleştirme Yüksek Kurulu ( ÖYK) üyesi bakanlar ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmasının ülkemizin geleceğini karartacak kararlardan birisi olduğunu belirtilerek 'millete açıklayabilecekleri bir karara imza atmadıklarını kendileri de biliyorlardı ki, Cumhurbaşkanlığı seçiminden günler önce Başbakan tarafından imzalandığı halde, kararı Resmi Gazetede yayımlamadılar. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından yayımladılar' denildi.
Yönetim Kurulunun açıklamasında Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun özelleştirme ihalesinin onaylamasını Yatağan'da bir yıla yakın süren direnişi sona erdirmeyeceği ve yükselteceği belirtilerek 'milletin dişiyle tırnağıyla yaptığı bu işletmelerin, özelleştirme adı altında yandaşlara devrinin önüne geçmek için maden ve enerji işçileri demokratik mücadelesini bir vatan savunması gibi vermeye devam edecektir.
Ülkemizin aydınlık geleceğinin teminatı olan, milletin malı bu işletmelerin tozunu, dumanını, zehrini yıllarca bölge halkı soludu. Hastalıklardan öldü. Sakat kaldı. Şimdi, tükenir nitelikteki kömür sahaları ile birlikte bu santraller yandaşlara özelleştirme adı altında veriliyor. Hükümetten birisi çıksın da bu özelleştirmenin millet, ülke, bölge halkı yararına bir makul gerekçesini söylesin. ' denildi.
Yönetim Kurulu açıklamasında ayrıca özelleştirmenin bölge için işsizlik, yoksulluk, örgütsüzlük ve göç anlamına geldiği ifade edilerek ' bugüne kadar yapılan özelleştirmelerle bu görülmüştür. İşte en son Seyitömer Termik Santralı ve kömür sahasının özelleştirilmesi . Kütahya'da büyük bir insanlık dramı yaşanmaktadır.
Soma'da 301 emekçimizin hayatına mal olan facia da bir özelleştirme faciasıdır. Biz sendika olarak ÖYK'nin onayladığı bu özelleştirme ihalesinin iptali için Danıştay'a dava açıyoruz. Umudumuz, beklentimiz, Danıştay'ın her açıdan yanlış olan ve telafisi mümkün olmayan zararlara yol açacak bu özelleştirme ihalesini iptal etmesidir. Ama sonuç ne olursa olsun demokratik-kitlesel mücadelemiz sürecektir' denildi.