Yeni Yılınız Kutlu Olsun
HABER / DUYURU

Yeni Yılınız Kutlu Olsun

Türkiye Maden İş Sendikası -

2020 senesini acı tatlı geride bırakırken, yeni yılın üyelerimize, milletimize ve bütün insanlığa barış, huzur ve en önemlisi sağlık getirmesini diliyoruz.

Geçtiğimiz yıl sadece ülkemiz ve milletimiz açısından değil, bütün insanlık adına zor geçen bir sene oldu. Korona salgını yüzünden dünyada yüzbinlerce insan hayatını kaybetti. Salgınla mücadele her ülkenin olduğu gibi bizim de önceliğimiz oldu. Yine geçtiğimiz yıl doğal afetler zinciri de üst üste geldi. Maddi ve manevi büyük kayıplar yaşadık. Bu yaşanan olumsuzluklar maalesef ekonomiye de yansıdı.

Sonuç olarak insanlık için sıkıntılı ve zorlu bir sınavdan geçtik. Salgın hala bitmemiş olsa da aşı ve tedaviye yönelik yaşanan gelişmeler , yüreğimize bir nebze de olsa su serpti. Tabi ki mücadele henüz bitmedi. Bayramlarımızı kutlamalarımızı çoğu zaman ailemizden sevdiklerimizden ayrı geçirmek durumunda kaldık. Şimdi yeni yıla girerken gönül isterdi ki, sevdiklerimizle dostlarımızla bir arada kalabalık masalarda kucaklaşalım. Ama gelecek güzel günler için, sevdiklerimizin sağlığı için biraz daha sabırlı davranmak ve devletimizin aldığı tedbirlere uymak gibi hayati sorumluluklarımız var. Bizler için gece gündüz hayatlarını tehlikeye atarak görevlerini icra eden sağlık çalışanlarımız var. Yine gece gündüz çalışan güvenlik görevlilerimiz var. Korona tedbirleri nedeniyle dükkanlarını açamayan esnafımız ve başka alanlarda mağdur olan bir çok insan var. Dolayısıyla mücadelemizi sadece kendimiz ve sevdiklerimiz için değil, bizim için gece gündüz çalışanlar için de yürütmek zorundayız.

Bu yılbaşı gecesini de hijyen ve mesafe kurallarına uyarak evimizde geçirmek, yeni yılı daha sağlıklı ve huzurlu karşılamak adına atılacak adımlardan birisi olacaktır.
Her şeyin çok güzel olacağına olan inancımızla, tekrar herkesin yeni yılını kutluyor, sağlıklı günler diliyoruz.