Sendikamız Trakya ve Havalisi Malkara İrtibat Bürosu Hizmete Girdi
HABER / DUYURU

Sendikamız Trakya ve Havalisi Malkara İrtibat Bürosu Hizmete Girdi

Türkiye Maden İş Sendikası -

Sendikamız Trakya ve Havalisi İrtibat Bürosu 25 Aralık 2020 Cuma günü Malkara ilçesi Hacıevhat Mahallesi Belediye Arkası Sokakta (Hükümet Konağı Arkası) yapılan açılış töreniyle hizmete başladı. Açılış programına; Sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek, Genel Başkan Danışmanı Ertuğrul Bayrak, İrtibat Bürosu sorumlusu Adem Kavak ile yöre madencileri katıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek yaptığı konuşmada; 'Değerli Basın mensupları sizleri Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçıl ve Yönetim Kurulu adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Türkiye Maden İşçileri Sendikası adına Trakya ve Havalisi İrtibat Büromuzu açmış bulunmaktayız.

Buraya atadığımız içinizden yıllarca sektöre emek vermiş Adem Kavak Bey'e de hayırlı olmasını diliyoruz.
Ülkemizin en büyük konfederasyonu Türk-İş 'e bağlı 1958 yılında kurulan madencilik kolunda en büyük sendika olan Türkiye Maden İşçileri Sendikası, örgütlendiği ilk günden beri maden emekçilerinin hakkını çıkarlarını koruyan ve geliştiren bir yapı olarak varlığını sürdürmektedir. Gücünü işçisinden alan üyelerin bütün sorunlarına yasaların izin verdiği ölçüde çözüm bulan maden işçisinin hak ettiği değeri ve çalışma koşullarını yaratmada sonsuz çaba harcayan sendikamız, maden işçisinin sözcüsü ve örgütü olmaktan gurur duymaktadır. Bize üyelerimiz tarafından verilen bu görevin ehemmiyetinin bilincindeyiz. En tehlikeli ve en zor iş kolunda olmak, diğer iş kollarına göre ayrı bir sorumluluk uyandırmaktadır ve biz sendikamız olarak bu hissi çok iyi biliyor, sizleri çok iyi anlıyoruz. Dünya'nın en tehlikeli en zor iş kollarından biri olan madencilik ülkemizde de en ağır iş kollarının başında gelmektedir. Madencilik sektörü etkin ve doğru kullanıldığında ülkemizin kalkınmasına büyük bir katkı sağlayan, ülke ekonomisini canlandıran istihdam yaratan en önemli sektörlerin başında gelir. Madenciliğin ağır çalışma koşullarını ve işin zorluğunu ise en iyi bu iş kolunda çalışan maden emekçileri bilir. Sendika, işçilerinin veya iş verenlerinin iş ,kazanç, toplumsal ve kültürel konular bakımından çıkarlarını korumak ve daha da geliştirmek için aralarında kurdukları bir köprüdür. Sendika , işçileri bir araya getiren, onların hak ve hukukunu gözeten onların adına mücadele eden bir sözcüdür aslında. İşveren karşısında örgütsüz yalnız bir işçi gurubu yerine örgütlü güçlü bir sendikayla muhatap kalır. Sendikamızın en önemli özelliklerinden birisi bir işçiyi bir diğer işçiden ayırt etmez. işçinin memleketi, dili, dini, siyasi görüşü ne olursa olsun onun hak ve çıkarlarını , sorunlarını ve beklentilerini işverene karşı korumak ve aktarmak, örgütlü olduğu iş yerindeki tek bir üyesinin bile sorununu çözüme kavuşturmaya çalışmak sendikanın asli görevlerindendir.

1958 yılında kurulan 16 şubesi , yaklaşık 30 bin üyesi ile madencilik kolunda Türkiye'nin en büyük sendikası olan Türkiye Maden İşçileri Sendikası, ticari bir amaç gütmeden özellikle gücünü ve etkinliğini tamamen işçi sınıfından, üyelerinden alan köklü bir yapıdır. Şimdi Trakya bölgenizdeyiz ilk irtibat büronuzu bugün açıyoruz. Amacımız örgütlenerek işçilerimizle birlikte Türkiye Maden İşçileri Sendikası çatısı altında toplanmak ama gerçek amacımız Trakya bölgesinde bulunan 10 bine yakın örgütlü olduğumuz ya da olmadığımız her bir maden işçisinin sorunlarına çözüm aramak için buradayız. Buradaki maden emekçisi kardeşlerimize çalışma hayatına dair sorunlarına çözüm üretmek için buradayız ve aranızdayız. Buradan tekrar bütün işçilere sesleniyoruz. Türkiye Maden İşçileri Sendikası ile tanışın. Birlikte olursak ve birlikte hareket edersek her zaman daha güçlü oluruz bunu hiç bir zaman unutmayalım.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası, bölgenizde sizlerin yalnız olmadığını hissettirmek ve bölgedeki gücünüzü göstermek için buradadır. ARAMIZA HOŞGELDİNİZ diyor, sizlere kazasız belasız çalışmalar diliyoruz.