Maden Yarışması Sona Erdi
HABER / DUYURU

Maden Yarışması Sona Erdi

Türkiye Maden İş Sendikası -

Türkiye Madenciler Derneği tarafından düzenlenen 3. Maden Kurtarma Yarışması sona erdi. Sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek, Genel Sekreter Mehmet Ali Çakır ve Genel Mali Sekreter Zekeriya Aydın'ın da konuk olduğu yarışmada, en iyi takım ödülünü, örgütlülük alanımızda bulunan Çayeli Bakır İşletmeleri ve TÜPRAG kazandı.
Maden yarışması, 17-20 Eylül'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Türkiye Kömür İşletmelerinin ev sahipliğinde Garp Linyitleri İşletmesi Müdürlüğünde gerçekleştirildi.
Türkiye'nin önde gelen 15 madencilik şirketinden 100'den fazla arama kurtarma personelinin katıldığı yarışma ile madencilik sektörünün iş sağlığı ve güvenliği alanındaki yüksek standartları ortaya koyuldu.
Yarışmada Acacia, Çayeli Bakır, DEFAŞ, Esan Eczacıbaşı, Eti Krom, Gübretaş Maden, KİAŞ, Koza Altın, Lidya, Öksüt, Polyak Eynez, TÜMAD, TÜPRAG, TKİ ve TTK yer aldı.
Ayrıca Dimin Madencilik, Gümüştaş ve Zenit Madencilik gözlemci olarak katıldı.
Çayeli Bakır ve TÜPRAG birinci oldu
Etkinlikte, Çayeli Bakır İşletmeleri ve TÜPRAG ekipleri sergiledikleri üstün performansla "En İyi 1.Takım" ödülünü paylaştı.
Bu ödül, kurtarma operasyonlarındaki beceriyi ve ekip ruhunu en iyi şekilde sergileyen takımlara verildi.
"En İyi 2. Takım" ödülü, DEFAŞ Madencilik ve TÜMAD Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, "En İyi 3. Takım" ödülü ise Kömür İşletmeleri AŞ (KİAŞ) ve Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) oldu. En İyi Yeni Takım Ödülü ise Acacia'ya verildi.
Yarışma boyunca sadece bireysel başarılar değil, ekipler arasındaki dayanışma ve işbirliği de ön plana çıktı.