Soma'da Basın Açıklaması Yaptık
HABER / DUYURU

Soma'da Basın Açıklaması Yaptık

Türkiye Maden İş Sendikası -

Sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek, Genel Sekreter Tamer Küçükgençay, Genel Mali Sekreter Zekeriya Aydın Soma'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Sendikamız yöneticileri Uyar madencilik mağdurları ile de görüştü. Genel Sekreter Tamer Küçükgençay yaptığı basın açıklamasında: 'Uyar Madencilik mağdurlarının kıdem tazminatı sorunu meclisin sorunudur. Uyar Madencilik çalışanlarının kıdem tazminatlarını alamama durumu Soma'mızın en büyük sorunu haline gelmiştir. Bu konuyu bildiğiniz gibi TBMM'ye taşıdık ve gurup başkan vekilleri ile görüşmelerimiz oldu. AK Parti kongresinden sonra ne yazık ki gurup bakan vekilleri değişti. Buradan tekrar bir duyuru yapmak istiyoruz. Uyar madenciliğin kıdem tazminatı sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin sorunudur. Geldiğimiz nokta bundan dönüş olmadığını da göstermektedir. Bugün Genel Merkez yönetimi ve şube temsilcilerimizle buradayız. Kamuoyunu bilgilendirme ve destek istiyoruz. İlçe teşkilatları ve ilçe başkanlarına giderek bilgi alışverişinde bulunacağız. Bu sorun aslında çok büyük bir sorun değil, çözülebilir bir sorun. Yasalaşması sonucunda da çözülebilir. Bunu özellikle belirtmek isterim ki Azim Uyar gibi insanlara ülkemizde ne yazık ki iş verilmiş. Azim Uyar gibi işçi haklarını yiyen çoluk çocuğun haklarını yiyen insanlara asla iş verilmemelidir.
Biz buradan ilçe teşkilatlarını ziyaret edecek ve bu sorunun acil çözülmesini isteyerek acil bir Ankara programı yapacağız' dedi.

Sendikamız Yöneticileri daha sonra AK Parti , Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve İyi Parti İlçe Teşkilat Başkanlarıyla görüşerek Uyar Madencilik Mağdurlarının durumlarını anlattı ve destek istedi.