TÜRK-İŞ 70.YIL KURULUŞ YIL DÖNÜM PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
HABER / DUYURU

TÜRK-İŞ 70.YIL KURULUŞ YIL DÖNÜM PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Maden İş Sendikası -

Türk-İş'in kuruluşunun 70. Yıl dönümü sebebiyle düzenlenen etkinlik kapsamında Türk-İş Genel Başkan Ergün Atalay ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin 'TÜRK-İŞ 70. Yıl Belgeseli' programına katıldı. Programa; Soma'daki maden faciasında şehit olan Ahmet Soluk'un eşi Eda Soluk, Sendika Genel Başkanları, Şube Başkanları ve Türk-İş'te görev almış eski yöneticiler katıldı.

Türk-İş'in geçmişten günümüze yönetiminde ve kurumlarında görev almış yöneticileri rahmetle ve minnetle anarak konuşmasına başlayan Genel Başkan Ergün Atalay, Türk-İş'in 70 yıldır 'Ne Emekten vazgeçeriz, ne de vatandan sözü' ile hareket ettiğini söyledi.

Türk-İş'i ve çalışma hayatını üniversite yıllarından itibaren yakından takip ettiğini kaydeden Bakan Bilgin, çeşitli projelerde ve eğitimlerde Türk-İş ve bağlı sendikalar ile uzun yıllar birlikte çalıştıklarını söyledi.

Bilgin, Türk-İş'in, Türkiye'nin çok partili hayata geçmesinden sonra 1952'de kurulduğunu anımsatarak, 'Sendikalar demokrasi ile birlikte varlardır, işçi hareketi demokrasi içerisinde gelişir. Sendikalar ilk kurulduğunda sendikalara karşı patronların negatif bakış açısı vardı. Sadece patronların mı, herkesin birtakım ön yargıları vardı. Oysa sendikalar demokratik toplumların ürünüdür, demokrasinin kurumlarıdır.' diye konuştu.
Konuşmaların ardından Manisa'nın Soma ilçesinde 2014'te meydana gelen maden faciasında şehit olan Ahmet Soluk'un eşi Eda Soluk'a 70. Yıl plaketi verildi.

Düzenlenen başka bir etkinlikte ise, Ankara Pursaklar'da gerçekleşen Türk-İş 70. Yıl Hatıra Ormanı İlk Fidan Dikim Töreni'ne, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara Valisi Vasip Şahin, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Nurettin Taş, Türk-İş Yönetim Kurulu Üyeleri ile Sendika Genel Başkanları'ndan oluşan heyet, Soma'daki maden faciasında şehit olan Ahmet Soluk'un eşi Eda Soluk katıldı.
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve beraberinde törene katılan heyet, seğmenlerin gösterisini izleyerek fidan dikim alanına geldi. Heyet burada fidan dikim alanındaki kütüğe plaket çaktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adına hazırlanan plaket ise Soma'daki maden faciasında şehit olan Ahmet SOLUK'un eşi Eda SOLUK tarafından çakıldı.
Bakan Kurum, törende yaptığı açıklamada, 450 bin metrekarelik alanda 70 bin fidan dikileceğini söyledi.

Buranın, gelecekte ağaçların gölgesinde dinlenilip, eğlenilebilecek bir alan olacağını dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat KURUM, 'Yaptığımız bu iş aslında ecdadımızın bize emanet ettiği şehirleri, daha yeşil ve güzel hale getirebilmek adına mücadelenin bir parçasıdır. Soma'da şehit olan kardeşimizin eşi ile birlikte toprağa verdiğimiz bu fidanlar, inşallah yıllar sonra çocuklarımızın, gelecek nesillerimizin yapraklarının gölgesinde dinlenip, huzurla vakit geçirebileceği alanlara dönüşecek.' diye konuştu.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da konfederasyonlarının kuruluşundan bu yana 70 yıl geçtiğini belirterek, yaklaşık 5 milyonluk bir aile olduklarını söyledi.
'Bu ülke için her gün 4 güvenlik görevlisi can verirken 4 işçi de iş kazasında, iş cinayetlerinde can vermeye devam ediyor. En büyük temennimiz, bunları sıfır noktasına çekmektir.' diyen Atalay, tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Genel Başkan Ergün ATALAY, bugün ağaç dikimi yapılan yerin bundan 10 sene sonra vatandaşların hizmet alabileceği piknik alanı olacağını ifade etti. ATALAY, kendisinden sonra yönetimde olacak olan sendika temsilcilerine seslenerek, 'Sendikamızın 80. yıl dönümünde 80 bin, 90. yıldönümünde 90 bin ağaç dikilmesini vasiyet ediyorum. Bunun bu şekilde devam etmesini istiyorum.' dedi.