TKİ GENEL MÜDÜRÜ SOMA ZİYARETİ
HABER / DUYURU

TKİ GENEL MÜDÜRÜ SOMA ZİYARETİ

Türkiye Maden İş Sendikası -

TKİ Genel Müdürü Mustafa Aktaş ve beraberindeki heyet, ELİ Deniş Açık ocaklarında incelemeler yaparak, İMBAT AŞ'de düzenlenen yemeğe katıldı.

TKİ Genel Müdürü Mustafa Aktaş, TKİ yönetim kurulu üyeleri, daire başkanları ve müdürleri ile Yeni Çeltek İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun'un Deniş Açık Ocak ziyaretine sendikamızdan Genel Sekreteri Vedat Ünal, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Hasan Hüseyin Yıldız ve Ege Bölgesi Şube Başkanı Tamer Küçükgençay ve Yönetim Kurulu eşlik etti.

İncelemeler sırasında ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran ve Müdür Yardımcıları, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Doğru, Soma Kömürcüler Derneği Eski Başkanı Yusuf Değirmenci de hazır bulunurken, heyet Deniş Açıkocakları Şube Müdürü Mustafa Yiğit'ten de çalışmalar bilgi aldı.

Genel Müdür Mustafa Aktaş, Soma'daki üretimi artıracaklarını belirterek Soma havzasında yılda 40 milyon ton kömür üreteceğiz dedi. Aktaş çıkarılan kömür için yetim kızın kulağındaki elmas küpe benzetmesini yaptı.

Heyet daha sonra İmbat Madencilik'te düzenlenen yemeğe geçti. Burada açıklama yapan Genel Müdür Mustafa Aktaş, Soma bizim için önemli bir yer. Rezerv büyüklüğü ve konum açısından da, üretim kapasitesi nedeniyle de ve istihdama katkı itibariyle de çok önemli. TKİ'nin kendi personeli ve özel sektörden hizmet alımıyla beraber çalıştırdığı toplam 30 bin kişinin yarıdan fazlası burada istihdam ediliyor dedi.

Madencilik sektörü diğer işlere benzemez, madencilik ayrı bir kültürdür. Bu bölge de bu kültür taşınıyor ve gelecek nesillere aktarılıyor diyen Aktaş Soma'nın ilerleyen günlerde daha büyük gelişmeler kaydedeceğine dikkat çekti. Aktaş konuya ilişkin şunları söyledi: Soma konum itibariyle çok uygun bir yer. Dikili limanı var, yakında da Çandarlı limanı yapılacak. Deniz yolu ve karayolu açısından bu bölgede Türkiye'nin en büyük nakliye kooperatifi var. Altyapı açısından uygun bir bölge. Bu havzada 800 milyon tona yaklaşmış olan rezervlerin bir an önce ekonomiye kazandırılması lazım. Soma havzasında yılda 40 milyon ton kömür üreteceğiz. Bu büyüklüğü düşündüğümüzde nakliye kooperatiflerinin kapasitesi ve nüfus yoğunluğu artacak. İşsizlik sıkıntısı yaşanmayacak