Sendikamız Yöneticileri Soma'daki Kıdem Mağdurları İçin Meclis'e Gitti
HABER / DUYURU

Sendikamız Yöneticileri Soma'daki Kıdem Mağdurları İçin Meclis'e Gitti

Türkiye Maden İş Sendikası -

Sendikamız yöneticileri , ekonomiye ilişkin 'Torba Kanun Teklifi'nin de görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe görüşmelerine katıldı. Görüşmeye sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek, Genel Sekreter Tamer Küçükgençay, Genel Mali Sekreter Zekeriya Aydın ve Hukuk Müşaviri Hatice Salman katıldı.

13 Mayıs 2014'te ülkemizi yasa boğan Soma faciası nedeniyle, işsiz kalan ve Soma Kömürleri A.Ş.'ye bağlı rödovans sözleşmesi ile faaliyetini sürdürmüş Işıklar ve Atabacası ile Uyar Madencilik'e bağlı Darkale işyerlerinde çalışmış olan işçilerin ödenmeyen kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmesi için, sendikamız tarafından hazırlanan rapor, AK Parti Gurup Başkanvekili Mehmet Muş'a teslim edildi.

Sendikamız yöneticileri ayrıca , mağdur işçilerin kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmesi için bugüne kadar yaptıkları girişimleri ve çalışmaları mecliste bulunan partilerin başkanlıklarına anlatarak, artık bu sürecin sonlandırılması gerektiğini ve işçilerin mağduriyetinin hiç zaman kaybetmeden giderilmesi gerektiğini vurguladılar.

Yatağan eski şube başkanımız CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ile de görüşen sendikamız yöneticileri, Girgin'in bu konuyla yakından ilgilendiğini , konuya ilişkin önerge hazırladığını ve en kısa zamanda meclise sunacağını dile getirdi.