Sendikamız Yöneticileri Soma'da Basın Açıklaması Yaptı
HABER / DUYURU

Sendikamız Yöneticileri Soma'da Basın Açıklaması Yaptı

Türkiye Maden İş Sendikası -

Sendikamız Genel Sekreteri Tamer Küçükgençay, Genel Mali Sekreter Zekeriya Aydın ve Soma'da bulunan şubelerimizin yöneticileri, Soma Kaymakamı Fatih Akkkaya ve Soma Belediye Başkanı Ali Tulup'u ziyaret etti. Ziyarette, Soma ve çalışma hayatına ilişkin sorunlar ele alındı.

Ziyaretlerin ardından bir basın açıklaması yapan Genel Sekreter Küçükgençay, pandemi ve ay sonunda yapılacak açık ocak maden sahası ve Yeni Anadolu Maden İşletmesi'nin devir ihalelerine değindi. Bu ihalelere karşı olduklarına dile getiren Küçükgençay:
'Maden İşçileri Sendikası olarak önümüzde iki tane sorun var, bir tanesi pandemiden sonra bütün iş yerlerimizin açılıp çalışmaya başlamaları. Burada iki guruba da iş düşüyor. Çalışanlarımızın yeterli koruyucu malzemeleri düzgün kullanmaları ve kendilerini ciddi anlamda korumaya almaları gerekiyor. İş verenlerin de olabildiğince hijyenik ortamlar hazırlamaları ve bütün malzemeleri temin etmeleri gerekiyor.

Somamız için ikinci diğer sorun ise açık ocak maden ihaleleri. TKİ Genel Müdürlüğümüz değişti, giden genel müdürümüze yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Yeni genel müdürümüze hayırlı olsun diyoruz fakat bütün şubeler ve Somalılar olarak ayın 30'unda yapılacak ihalenin olmaması gerektiğini, Anadolu firmasının yeraltı Işıklar ocağında aynen devam etmesi gerektiğini söylüyoruz. Cumhurbaşkanımızın da bu konuyla ilgili sözü var. 'Burayı devletleştirdim, Soma Kömürlerinden sonra burası devlet eliyle işleyecek' dedi. Fakat 3 tane ihale denemesi oldu. Biz sendika olarak ne açık ocağın verilmesini, ne de Anadolu firmasının başka özel sektöre geçmesini istiyoruz. Buraların TKİ ve Kamu eliyle işletilmesini istiyoruz. Çünkü ELİ'de çalışan arkadaşlarımın bu kömürü oradan çıkarma kabiliyetleri var. Bunun hoş olmayan bir şekilde peşkeş çekilir gibi verilmesini Somalılar asla doğru bulmuyor. 30'una kadar olayı takip edeceğiz ve burada her türlü eylem yapılacaktır' dedi.