Sendikamız Ege Bölgesi Şubesinin 12. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
HABER / DUYURU

Sendikamız Ege Bölgesi Şubesinin 12. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

Türkiye Maden İş Sendikası -

Sendikamız Ege Bölgesi Şubesi 12. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti ve mevcut Başkan Recep Satır Şube Başkanlığı görevine 4 yıllığına tekrar seçildi .

Kurula sendikamız Genel Başkanı Nurettin Akçul, Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek,Genel Sekreter Tamer Küçükgençay, Genel Mali Sekreter Zekeriya Aydın, Genel TİS ve Mevzuat Sekreteri H.Hüseyin Gürbüz, Türk-İş İzmir 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, delegeler ve çok sayıda madenci katıldı.

Divan Başkanlığını Genel Başkanımız Nurettin Akçul'un yaptığı Genel Kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Genel Başkanımız Nurettin Akçul Genel Kurulun ülkemize, maden işçisine ve yöreye hayırlı olması temennisinde bulunarak şöyle konuştu: ' Bergama ve İmbat'tan seçilen kıymetli delege arkadaşlarım, 64 yıllık bir çatının altındayız. İçinde bulunduğumuz bu bina sizin büyükleriniz tarafından ortaya getirilmiş bir eserdir. Ben bu çatının altında bulunmaktan gurur duyuyorum. Demokratik bir seçimden çıktınız ve buraya geldiniz. Seçilemeyen arkadaşlarımızı ben seçilmiş olarak kabul ediyorum. Yarından itibaren hep birlikte ve el ele olmayı başarmamız lazım. Sendikacılıkta küslük yoktur. Barışmayı bilmiyorsan bu işi yapmamak lazım. Sizlere çok görev düşüyor, sizler sendikanın birer temsilcisisiniz. Türkiye maden İşçileri Sendikasına verilmek istenen en ufak zarar hepimizi etkileyecektir. 13 Mayıs'tan sonra kargaşa bitmedi. Bazı odaklar Soma'yı merkez haline getirmeye çalıştı. Sizlere faydalı olmak için attıkları bir adım dahi yok. Sadece 301 Rahmetlimiz üzerinden Soma'da bir kargaşa çıkararak ülke geneline yaymak bütün arzuları. Bizim ise geriye doğru baktığımızda işçilik mağduriyeti adına neticelendiremediğimiz hiçbir çalışmamız olmadı. Özellikle Soma A.Ş'den hiçbir çalışanımızın alacağı kalmadı. Sorunlar Türkiye Maden İşçileri Sendikası ve dostlarıyla birlikte çözüldü. Yerel yöneticilerimize de Maden-İş Sendikasının yanında oldukları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kurulumuzun ülkemize, yöremize ve maden işçisine hayırlı olmasını diliyorum '.
Şube Başkanı Recep Satır da yaptığı konuşmada: ' Covid-19 küresel hastalığın ekonomimizi bozmasının bedelini işsiz kalan işçi arkadaşlarımız ödedi ve ödemeye de devam ediyor. Bu tür krizler genelde emeği ile geçinenleri ve işsizleri vuruyor. Ülkemizin bu krizden bir an önce kurtulmasını ümit ediyoruz. Her krizin faturası çalışanlara ödetilemez. Değerli delegeler, demokrasi şöyle der, seçime girersin kazanırsın veya kaybedersin. Ama sonuçları kabul edersin. Delege seçimlerimizi tüm üyelerimizin mutlu olduğu şekilde yaptık. Tüm üyelerimiz aday olma hakkını kullandı sandığa gidildi. Aday olan herkes kazandı. Bu birlikteliği yakaladık. Birlikte mücadele etmenin güzelliklerini gördük. Dayanışma içinde kongremizi yapıp ertesi gün bütünleşmemiz gerekiyor. Üyelerimizle birlikte haklarımızı geliştirmek için mücadele edeceğiz. Çok zor günler geçirdik ve bu zorlukları birlikte mücadele ederek aştık. Ancak birlikteyken güçlüyüz ve haklarımızı koruyabiliriz. Bunu sonuna kadar sürdürmeliyiz' dedi.
Konuşmaların ardından zorunlu organlara ve üst kurula aday olacakların dilekçeleri kabul edildi. Sandıkların kurulmasının ardından delegeler oylarını kullandı.

Genel Başkanımız Nurettin Akçul ve Genel Merkez Yönetim Kurulu, kongreden önceki gün, 13 Mayıs Soma faciasında şehit olan madencilerin kabri başında dua okudu ve şehitlerimizi rahmetle andı.