Sendikamız Ege Bölgesi Olağanüstü Kurulu Gerçekleşti
HABER / DUYURU

Sendikamız Ege Bölgesi Olağanüstü Kurulu Gerçekleşti

Türkiye Maden İş Sendikası -


Sendikamız Ege Bölgesi Şubesi Olağanüstü Genel Kurulu 29 Mayıs 2022 tarihinde Soma'da gerçekleşti .Kurulda Şube Başkanlığına Cumhur Yılmaz seçildi.


Başkanlığını Genel Başkanımız Nurettin Akçul'un yaptığı Divan'da , Divan Başkan Yardımcılıklarını Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek ile Genel Sekreter Tamer Küçükgençay yaparken, Divan Katipliğini Genel Mali Sekreter Zekeriya Aydın İle Genel TİS ve Mevzuat Sekreteri H. Hüseyin Gürbüz yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayıp oy sayımıyla sona eren kongrede Cumhur Yılmaz şube başkanlığına seçilirken, Uğur Yetim Şube Başkanvekili, Nazmi Gürleyen Şube Sekreteri, Hakan Güney Şube Mali Sekreteri, Turgay Aydoğdu ise Şube Teşkilat Sekreterliği'ne seçildi.


Genel Başkanımız Nurettin Akçul, genel kurulda yaptığı konuşmada şunları söyledi: 'Geçmişinde görülmediği kadar şeffaf, adil, tam demokratik bir delege seçiminde yarışarak seçilip geldiniz. 5 bine yakın maden işçisinin o engin hoşgörüsü, asaletli duruşu sayesinde bu salona geldiniz. O insanların hak ve çıkarlarını korumak adına yetki ve sorumluluk aldınız. O yüzden yükünüz ağır ve sorumluluğunuz büyük. İşyerinde huzuru barışı kardeşliği tesis edecek aynı zamanda büro sendikacılığı değil, sahada yüzünü size çeviren yüreğini koyan yöneticiler seçmek gibi bir mecburiyetiniz var. Bu yarışta kazananlar olacak, kazanamayanlar olacak. Sonucu ne olursa olsun, kazanan sizler olmalısınız. Hayırlısıyla bu seçim bitecek ve yarın herkes işinde gücünde olacak. Ekmeğinin aşının peşinde olacak. İşiniz zor ve meşakkatli. Dünyanın en zor işini yapıyorsunuz. Bunun tek nedeni var. Çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlama barınabileceğimiz bir eve sahip olabilme ayağımızı yerden kesecek bir arabaya kavuşmak kısacası muhannete muhtaç olmamak. Ailemizle mutlu huzurlu günler geçirmek. Temennim bunun daha fazlası olur. Bu da sizin gayretinize bağlı. İşte onun için çalışmak işyerine sahip çıkmak gibi de bir mecburiyetimiz var. Hayatımın hiçbir döneminde işverenci olmadım ve olmayacağım. Ama işyerlerinin sonuna kadar savunucusu oldum.

İşyerleri varsa iş var aş var gelecek var. Onun için seçilecek arkadaşlara abice önerilerim var. Haklının yanında haksızın da karşısında olun. Kimsenin çalışanın sırtından geçmesine izin vermeyin. Unutmayın ki sendika gücünü üretimden alır. İşverene karşı da üretimden gelen gücünü kullanır. İşte o zaman pazarlık gücünüz artar. İşyerinde barışın birlikte kanat çırpmanın sembolü olun. İşyerinin huzurunu bozan kendi başına buyruk insanlar olabilir. Bu arkadaşlara doğruları anlatın ve onları üretimin içine mutlaka kazandırın. Ama en önemlisi sahada üyelerle kucaklaşmayı ihmal etmeyin. İşte o zama göreceksiniz ki sorunlar en aza inecek ve huzurlu bir sendikacılık yapacaksınız. Kurul herkese ve Maden-İş camiamıza hayırlı uğurlu olsun' .