Sendikamız Çeltek Şubesi'nin 7. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
HABER / DUYURU

Sendikamız Çeltek Şubesi'nin 7. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

Türkiye Maden İş Sendikası -

Sendikamız Çeltek Şubesi 7.Olağan Genel Kurulu gerçekleşti ve mevcut Şube Başkanı Cemil Güven 4 yıllığına tekrar seçildi .

Merzifon Öğretmen evi salonunda yapılan Kurula, sendikamız Genel Başkanı Nurettin Akçul, Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek, çeşitli sivil toplum kuruluşlarından ve sendikalardan yöneticiler, işçiler ve delegeler katıldı. Divan Başkanlığını Genel Başkanımız Nurettin Akçul'un yaptığı Genel Kurulda, Başkan Yardımcılığını Şeref Zeyrek, Katip Üyeliklerini ise Amasya Şeker İş Sendika Başkanı Bahtiyar Keskin ve Türk İş Amasya İl Temsilcisi Ali Topuz yaptı. 111 delegenin katıldığı Kurulda yeni Yönetim Şube Başkanı Cemil Güven, Şube Başkan Yardımcısı Arslan Koca, Şube Sekreteri Burhan Çelik, Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Mustafa Çınar olarak seçildi.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Genel Başkanımız Akçul Kurulun ülkemize, maden işçisine ve yöreye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Çeltek Şubemiz Başkanı Cemil Güven de katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında : 'Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yeni Çeltek Şubesi, 1955 yılında bölge sanayi kuruluşlarının kömür ihtiyacını karşılamak için kurulmuş olup 1960'lı yıllarda sendikal faaliyetlere başlamıştır. Kuruluşundan günümüze kadar 1965 ve 1990 yıllarında iki büyük grizu patlamasında ve bir çok lokal iş kazalarında şehit olmuş 180 madencimize, Soma'da şehit olan 301 madencimize, çalışırken şehit olan bütün emekçilerimize, milleti ve bayrağı için canını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerim. Madencilerin sorunlarının çözümünde bizlere yardımcı olan Genel Başkanımız sayın Nurettin Akçul ve herkese teşekkür ederim. Sorunlar Kırkağaç yollarını kesip baret ile yol dövmekle çözülmüyor, asfalta yazık. Asfaltta sorunlar, sorunu çözecek mercileri bilmek ve o kapıları aşındırmakla çözülür' dedi.