Sendikamız Batı Anadolu Şubesi Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
HABER / DUYURU

Sendikamız Batı Anadolu Şubesi Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

Türkiye Maden İş Sendikası -

Sendikamız Batı Anadolu Şubesi 12. Olağan Kongresi 1 Kasım 2021 tarihinde gerçekleşti. Mevcut şube başkanımız Yusuf Yaman, başkanlık görevine 4 yıllığına tekrar seçildi.

Kongreye, sendikamız Genel Başkanı Nurettin Akçul, Genel Başkan yardımcısı Şeref Zeyrek, Genel Sekreter Tamer Küçükgençay, Genel Mali Sekreter Zekeriya Aydın, Genel TİS ve Mevzuat Sekreteri H.Hüseyin Gürbüz, AK Parti ilçe başkanı Bilal Kıyak, MHP İlçe başkanı Barbaros Öztürk, Tunçbilek belediye başkanı Mustafa Düzgün,delegeler, çok sayıda sendika üyesi ve basın mensupları katıldı.


Divan Başkanlığını Genel Başkanımız Nurettin Akçul'un yaptığı kongrede, mevcut Başkan Yusuf Yaman 4 yıllığına yeniden başkanlığa seçildi.

Şube Yönetim Kurulu ise şöyle oluştu: Şube Başkan Vekilliğine Ahmet Çevik, Şube Sekreterliğine Reşat Aydın, Şube Mali Sekreterliğine Ahmet uğur, Şube Teşkilat Sekreterliğine Eyüp Karaca seçildi.

Sendikamız Genel Başkanı Nurettin Akçul, yaptığı konuşmada : " Yusuf Yaman başkan çok istikrarlı bir başkandır. Çok iyi bir kanaat önderidir, çok iyi teşkilat abisidir. Kendisini takdir ediyorum.
Tunçbilek, kömür madenciliğinin ilklerindendir. Maden İş Sendikasının da temel taşlarındandır. Türkiye Maden İşçileri Sendikasının da temel taşıdır. Az önce ziyaret defteri var oraya baktık. Menderes; Allah rahmet eylesin Polatkan'lar bu şubeye gelmişler ziyaret etmişler .Böyle bir tarihi var. Böyle bir tarihin olması dolayısı ile Türkiye Maden İşçileri Sendikası adına gurur duyuyorum.
Değerli konuklar,
Bütün mücadelem toplu iş sözleşmesinde bir kuruş fazla almak üzerine oldu. Sizden aldığımız güçle biz yukarıda sonuna kadar direndik. Greve kadar dayandık. Bunu da göze aldık. Sizlerin göstermiş olduğu birlik için takdirlerimi sunuyorum.
Yer altında ulaşamadığımız eksiklerimiz var. Bunun sorumlusu benim. Allah izin verirse bu meseleyi de alnımızın akıyla çözeriz ve bu müjdeyi veririz. " dedi.

Programda Sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek , AK Parti İlçe Başkanı Bilal Kıyak ve Tunçbilek Belediye Başkanı Mustafa Düzgün de iyi dileklerde bulunarak genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Batı Anadolu Şube Başkanı Yusuf Yaman da, yaptığı konuşma ile sendikanın her üyesinin, her çalışanın, yüzünü güldürecek haklara kavuşması için, çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.Genel kurul öncesinde, bazı olumsuzların yaşandığına değinen Yusuf yaman, sendika çatısı altında bütün çalışanların haklarının kazanılması için, çalışmaların sürdüğünü, zorlukları aşmak için aynı kararlılıkla istenen sonuçlara odaklanacaklarını belirtti.

Yaman konuşmasında güncel sendikal konulara da açıklık getirdi ve : '
İstifa eden arkadaşlar oldu ve biz İstifa eden arkadaşlara dedik ki ; işveren istemediği sürece sendikalı olmak çok zor. Anladığım kadarı ile şu an sendika mevcut sistemde işçinin sendikalı olmasını, örgütlenmesini istemiyor. Bununla ilgili çalışma süreçlerinizden çok baskı altında kalabilirsiniz . Sizlere eziyet yapabilirler. Hatta ve hatta işinizden dahi olabilirsiniz. Arkadaşlar da dediler ki, biz yeter ki sendikalı olalım işimizden olmaya razıyız dediler.
Neticede birkaç gün içerisinde orada çalışan 700 -800 kişi sendikaya üye oldu ve bunların sonucunda da hepsinin iş hakkı fesih oldu arkadaşlar. Burada sendikalı olabilmek için, örgütlü olabilmek için işlerinden olan arkadaşlar şunu iyi bildiler ; mücadele yapmak için, sendikalı olmak için biz işimizden ekmeğimizden dahi olalım ama sendikanın giydirmiş olduğu zırhı giyinelim.
Değerli Arkadaşlar ;
Benim dedem rahmetli dedem, babam burada çalıştı ve buradan emekli oldu, ben buradan emekliliği hak ettim. İnşallah bizden sonraki nesil de buranın devamında emekliliği hak eder. Bu istifa edenlerin içinde art niyetli olanlar, bir de sözleşmelerde başarılı olamadığımız bazı olaylarla ilgili tepki amaçlı .Tabii ki sendikacıların elinde sihirli değnek yok. Başarısız olduğumuz işler elbette olacak. Türkiye'de yasalar, kanunlar sözleşme var. Neticede belli yerlerde duvara toslayabiliyoruz. Ama ben şunu gördüm.
Değerli Arkadaşlar ; Genel Başkanımızdan Allah razı olsun. Daha yetki almadan toplu iş sözleşmeleri başlamadan 2 -3 ay öncesi bu işlerle muhatap bakanlık düzeyindeki insanlarla alt yapı yapmaya başladı. Türk- İş'ten altyapı yapmaya başladı.
Şu anda mevcut sistemde alınan zamlarla ilgili memnuniyet vardır. Bunu görüyor duyuyoruz. Lakin eksiğimiz var mıdır? Vardır. Bu mesajı biz aldık. Sendika olarak istifalar sebebi ile biz mesajımızı aldık. İnşallah bundan sonraki süreçte arkadaşlarımızın tepki amaçlı istifa etmelerinde tabana kadar değindik. Tabi ki düzelteceğiz bunun başka lamı cimi yok. Ama birilerini istifa ettirerekten sendika ile ilgili pazarlık Yusuf Yaman'da olmaz. Eğer biz sendikamızı pazarlık konusu yaparsak burada huzur dirlik güven kalmaz. Şu anda birlik zamanıdır, şu anda bölünme zamanı değildir. Biraz önce anlattığım gibi hiç sendikası olmayan sendikaya üye olabilmek için işlerinden olan arkadaşları düşüneceksiniz. Bunlar iş yerlerinde herkes lütfen anlatsın. Önemli olan nedir arkadaşlar biliyor musunuz ?
Önemli olan gayrettir, çabadır azimdir. Biz burada Maden-İş olarak 2 - 3 ay önce Sayın Genel
Şimdi bazı eksiklerimiz olabilir. Tüm istekler olacak diye bir şey yok. Bir kıssa var; karınca yürürken sormuşlar nereye gidiyorsun diye. Karınca da Hacca gidiyorum deyince ' Sen Hacca varıncaya kadar ölürsün' denilince karınca da ' Yolunda da mı bulunamam' demiş. Önemli olan burada hedefe ulaşamasak bile yolunda bulunmak. İstifaları anlamıyorum. İstifa edince bu eksiklikler gidecek mi ? Bunu bu şekilde anlatın. Ben bu konuları delege arkadaşlarla 1,5 ay boyunca istişare yaptım. Arkadaşlar da iyi anlattılar ki ; şu an istifa olayı yok. Söylenen arkadaşlarsa geri gelecektir. Beni bu istifa olayları ziyadesi ile üzdü. Benim üzülmem demek Maden-İş'in üzülmesi demek, Maden-İş'in üzülmesi demek yöneticilerin delegelerin üzülmesi demek. Aldığımız bilgilere göre de arkadaşlar seçimden sonra tekrar geri gelecekler. Tepki amaçlı istifa etmişler. Ben işletme müdürümüze teşekkür ederim. Burada işçinin menfaatleri ile ilgili verebilecekleri desteği ziyadesi ile verdiler.
Lakin geçenlerde sağ olsun Genel Başkanımızın nezaretinde bu eksiklerimiz ile ilgili TKİ Genel Müdürüne, Daire Başkanlarına gittik. Görüşmeler devam etmektedir. Yapılabilecek ne varsa inşallah yaparız görüşü ön plana çıktı. Bizler de tabii ki iş yerlerine geldiğimiz zaman bu eksiklerin giderilmemesi veya bir işçinin suratının asık olması bizim hoşumuza gitmez. Gülen gözler, gülen yüzler olursa sendikacının hoşuna gider. Sendikacının asıl görevi verileni almaktır.
Zaman zaman işletmemizle takıldığımız konular oluyor. Bu konuda siyasi partilerimizden, milletvekillerimizden bu sıkıntılarla alakalı yardım alıyoruz. Aşamadığımız konular oluyor bunları siyasi partilerimizin sayesinde çözüyoruz. Çünkü Tavşanlı'da en büyük STK Maden-İş'tir. Çünkü ufacık bir bölünme, çatırdama çatlama bizi güçsüz kılar. Biz de güçlü olmak için bunlara mahal vermememiz lazım " dedi.