Proje Yarışmalarımız Sonuçlandı: Ödül Törenimiz 1 Aralık'ta
HABER / DUYURU

Proje Yarışmalarımız Sonuçlandı: Ödül Törenimiz 1 Aralık'ta

Türkiye Maden İş Sendikası -

Sanatla iş güvenliği kültürü; İşveren, İşçi ve Aileler El Ele…

Maden sektöründe 'iş güvenliği kültürü' oluşturulmasını amaçlayan yarışmalar sonuçlandı

Türkiye Maden İşçileri Sendikası tarafından 'Dayanışma ile İş Güvenliği: İSG için İşveren, İşçi ve Aileler El Ele' başlıklı proje kapsamında düzenlenen yarışmalarda ödül töreni, 1 Aralık günü Ankara'da gerçekleştirilecek.

Anne-baba ve eşler için öykü-şiir, çocuklar için resim, işçiler için ise fotoğraf alanında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenler, 7 farklı şubeye bağlı işletmelerde çalışan madenciler…

Türkiye Maden İşçileri Sendikası tarafından, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş mali desteği ile 'Dayanışma ile İş Güvenliği: İSG için İşveren, İşçi ve Aileler El Ele' başlıklı proje kapsamında düzenlenen yarışmalar sonuçlandı.

'Güvenliğim benim de sorumluluğum' teması altında yürütülen yarışmalarla dereceye giren madencilere ödülleri, 1 Aralık 2021 Çarşamba günü saat 15.00'te Anadolu Hotels Downtown Ankara'da düzenlenecek tören ile verilecek. Ödül kazananlar, Türkiye Maden İşçileri Sendikası'nın 7 farklı şubeye bağlı işletmelerinde çalışan madencilerden oluşuyor.

Maden sektöründe, iş sağlığı ve güvenliğinin (İSG) önemi hakkında farkındalık yaratmayı, aileler, yöre halkı, işçi ve işverenler dahil herkese güvenli bir ortam sağlamayı hedefleyen Proje, güvenlik kültürünün yaşamın her alanında işlenmesini amaçlıyor. Proje kapsamında bugüne kadar farkındalık yaratıcı eğitimler, İSG günleri ve yarışmalar organize edildi.

Öykü-şiir, resim ve fotoğraf yarışmaları

Güvenlik kültürünü hedef bölgelerde oluşturmaya yönelik olarak gerçekleştirilen yarışmalarda bu bağlamda; anne-baba ve eşler için öykü-şiir, çocuklar için resim, işçiler için ise fotoğraf yarışması düzenlendi.

Yarışmalar, hedef kitlelerde güvenlik kültürü ve iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalığı arttırmak üzere üç ayrı başlıkta oluşturuldu. Bu başlıklar çocuklar için 'Babamın güvenliği benim de sorumluluğum', madenciler için 'Güvenliğim benim de sorumluluğum' ve aile ve eşler için ise 'Çocuğumun/eşimin güvenliği benim de sorumluluğum' olarak belirlendi.