Özelleştirmeye HAYIR!
HABER / DUYURU

Özelleştirmeye HAYIR!

Türkiye Maden İş Sendikası -

Sendikamız örgütlülük alanında bulunan Türkiye Kömür İşletmelerine (TKİ) bağlı Soma Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) bünyesinde linyit kömür üretimi yapılan Eynez açık ocak bölgesinin özelleştirme girişimlerine karşı sendikamız üyeleri direnişe geçti.
Sendikamız Genel Başkanı Nurettin Akçul ve Yönetim Kurulu, ivedilikle Soma'ya gitti ve Başkanlar Kurulunu 18 Temmuz Pazartesi günü Soma'da gerçekleştirdi.
Sendikamız adına açıklama yapan Genel Sekreterimiz Tamer Küçükgençay, "Tüm ülkeye sesleniyorum, Soma açık ocaklarına hep birlikte karşı çıkalım. Biz özelleştirmeye karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu ocakta kamu yıllardır kontrollü üretim yapıyor. Ürettirmemek için elinden geleni yapacaksınız sonra üretemiyorsunuz diyeceksiniz. Bunu asla kabul etmiyoruz. Üretelim ki siz de kömürde söz sahibi olun. Sadece yatırım yapın, yeter Soma'dan elinizi çekin. Soma'yı kazalar olunca hatırlamayın. Bırakın açık ocaklarda kamu çalışsın" dedi.

Sendikamız Soma Şube Başkanı Şevket Şahin ise , "Özelleştirmenin adı peşkeştir. Daha önceki panolarda da gördük. Biz sadece Eynez'e, ELİ'ye değil biz ülkenin her alanındaki yoksula, emekçiye sahip çıkıyoruz" diye konuştu.
Üyelerimiz daha sonra Cengiz Topel Meydanı'nda kurulan direniş çadırında imza kampanyası başlattı. Sendikamız Soma Şube Başkanı Şevket Şahin Somalılara çağrıda bulunarak, 'Türkiye Kömür İşletmeleri Ege Linyitleri İşletmesi Eynez Açık Ocak panosunda 2005 yılından bugüne kadar çalışarak dekapajını bitirdiğimiz ve kömürünü hazır hale getirdiğimiz Eynez panosunun bir kısmının 2017 yılında çıkarılan 7061 yasa ile özel sektöre peşkeş çekmek istenmektedir. Bu peşkeşe dur demek ve kömürün halkıma fahiş fiyatlara satılmasını engellemek için bir imza ile destek ol' dedi.

Üyemiz işçilerle birlikte Ankara'ya yürüyüş kararı alan sendikamız Soma Şubesi, özelleştirmeye dur demek için Soma'dan yola çıktı.
Kırkağaç'a kadar polis ve jandarma eşliğinde yürüyen işçiler ne olursa olsun yollarından dönmeyeceklerini söyledi. Şevket Şahin, Kırkağaç'ta durdurulan işçiler adına yaptığı açıklamada, ' Biz yasal yollardan Ankara'ya kadar yürüyeceğiz. Eğer açmazsanız yasal yolları, tarlalardan gideceğiz. Sonuna kadar devam edeceğiz.' dedi.

Üyemiz İşçilerin Ankara'ya yürüyüşüne Kırkağaç çamı önünde kurulan barikatla jandarma tarafından geçit verilmedi. Üyelerimizin Kırkağaç çamında bekleyişi ise devam ediyor.