Kütahya ve Havalisi Şubemizin 8. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
HABER / DUYURU

Kütahya ve Havalisi Şubemizin 8. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

Türkiye Maden İş Sendikası -

Sendikamız Kütahya ve Havalisi şubesinin 8. Olağan Genel Kurulu 14.11.2021 Pazar günü saat 10:00 'da Kütahya'da gerçekleşti. Kurula sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek, Genel Sekreter Tamer Küçükgençay, Genel Mali Sekreter Zekeriya Aydın, Genel TİS ve Mevzuat Sekreteri H. Hüseyin Gürbüz ve delegeler katıldı. Sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek'in başkanlığını yaptığı Divan'da ise, Divan Başkan Yardımcılığını Tamer Küçükgençay, Divan Katipliğini Zekeriya Aydın ve Hasan Hüseyin Gürbüz yaptılar.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, Divan Başkanı Genel Başkan Yardımcımız Şeref Zeyrek konuşmasında Kütahya ve Havalisi Şubemizin 8. Olağan Kongresinin şubemize ve Maden-İş camiasına hayırlı olmasını diledi.
Sendikamız Kütahya ve Havalisi Şube Başkanı Bülent Aydın da burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

'Son genel kurulumuzdan bugüne yaklaşık dört yıl gibi bir zaman geçti. O gün genel kurulumuzdan aldığımız, temsil yetkisi ile görevimizi en iyi şekilde yerine getirme gayreti içerisinde olduk.
Bilindiği üzere, sendikaların görevleri üyelerinin hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmektir. Sendikalarda görev alanlarında çabası hiç şüphesiz bu amaç doğrultusundadır.
Çalışanların hak ve menfaatinin korunması cümlesinin içeriği bize göre birçok anlam ifade etmektedir. Hak ve menfaat sadece ekonomik çıkarları ifade etmez. Çalışma şartlarımız, ruh ve beden sağlığımızın korunması, çalışma hayatımızda geleceğe dönük umutlarımızın olması gibi birçok faydayı da içerisinde barındırır. Bizlerin gayreti de bu yöndedir.
Değerli hazurun;
Bilindiği üzere günümüz şartlarında çalışanların, emeği ile geçinenlerin önemli sorunları bulunuyor. Hele ki 2020 yılı başlarında dünyayı etkisi altına alan dolayısı ile ülkemizde de etkisini gösteren bir salgın felaketi yaşıyoruz. Toplumun her kesimini etkileyen salgın biz çalışanları çok daha fazla etkilemiş ve tedirgin etmiştir. Zira, bizler salgının tüm olumsuz şartlarına rağmen üretmeye, işimizin başında olmaya devam ettik. İşyerlerimizde, işverenlerimiz gerekli tedbirleri almaktan kaçınmadılar. bu anlamda işverenlerimizin hakkını da teslim ediyoruz.
Değerli hazurun;
Çalışanlar olarak bir diğer müzmin sorunumuz da gelir vergisi oranlarındaki aleyhimize olan uygulama. Bizler ne yazık ki yılın başında almış olduğumuz ücretimizi gerek yılın ortasında gerekse son dönemlerinde alamamaktayız. Bunun en önemli nedeni ise gelir vergisi dilimlerinin günün şartlarına uygun olarak düzenlenmemesidir. Hal böyle olunca vergi yükü altında ezilmekteyiz.
Artık bizler kendimizi sabit gelirli dediğimiz gurupta bile göremiyoruz. Bulunduğumuz gelir gurubuna dense dense düşen gelirli gurup denilebilir. Bu durumun ivedilikle çalışanlar lehine düzeltilmesi en büyük beklentilerimizdendir.
Değerli hazurun,
Çalışanların çözüm bekleyen o kadar çok sorunu birikti ki, artık saklanamaz, görmezden gelinemez bir hal aldı. Devletimizin de son günlerde bu konuların bir kısmını yüksek sesle dile getirip çözüm üretme arayışına girdiğini görmek bizleri umutlandırmış ve sevindirmiştir.
EYT ,asgari ücret, emekli aylıkları, sendikal örgütlülüğün teşvik edilmesi konularının bizim dışımızda da dile getirilip gündeme taşınmasını, uzun yıllardır bu konuları gündeme getiren, çözüm önerileri sunan sendikaların bir başarısı olarak görüyorum ve bizler bu konuların takipçisi olmaya da devam edeceğiz.
Değerli hazurun;
Sorunlarımızın olduğu bir gerçek ama bu sorunlarımızın üstesinden geleceğimize olan inancımız da tamdır. Yeter ki birlik beraberlik içerisinde olalım.
Sözlerime son verirken,8. Olağan genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diler, genel kurulumuza saygı ve hürmetlerimi sunarım'.

Konuşmalar ve delegelerin oy kullanımı sona erdikten sonra seçim sonuçları açıklandı ve Bülent Aydın tekrar şube başkanlığına seçilirken, yeni yönetim kurulu şu şekilde oluştu:

Şube Başkanı Bülent AYDIN
Şube Başkan Vekili Ahmet KAYMAK
Şube Sekreteri Cengiz TUĞRAL
Şube Mali Sekreteri Durmuş KESKİN
Şube Teşkilat Sekreteri Yusuf LAFÇI