İzmir Misafirhane Çalışanlarımız Depremzedeler İçin Özveriyle Çalışmaya Devam Ediyor
HABER / DUYURU

İzmir Misafirhane Çalışanlarımız Depremzedeler İçin Özveriyle Çalışmaya Devam Ediyor

Türkiye Maden İş Sendikası -


İzmir misafirhanesinde görev yapan sendikamız kadın çalışanları, Servet Akçul, Nurten Kul, Türkan Uzun ve Gülşah İnal , depremzedelere büyük bir öz veriyle hizmet vermeye devam ediyor. Ulusal basının da dikkatini çeken yardım çadırımızda görev alan misafirhanemiz resepsiyon çalışanı Servet Akçul 'Biz deprem günü iş yerimizdeydik. Depremzedelere nasıl yardımcı olabiliriz diye düşünürken,sendikamız yardım çadırı kurdu ve stant açtı. Çoluk çocuk demeden buraya geldik ve elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz' dedi.

Verdiği röportajda, depremzedelere yemek dağıtımı yaptıklarını dile getiren Servet Akçul: 'İzmir halkı ilk günden beri burada dayanışma gösteriyor. Bu açıkçası beni mutlu ediyor. Ancak geceleri çok soğuk oluyor. Biz evimize gittiğimizde huzurla uyuyamıyoruz, buradaki insanların ne durumda olduğunu düşünüyoruz' dedi.

Depremzedeler için Türkiye'nin dört bir yanından yardımlar geldiğini ve yığılma olduğunu ifade eden Servet Akçul : 'İlk hafta geçtikten sonra da burada yaşayan insanların ihtiyaçları olacak. İnsanların tabii ki bir an evvel evlerine kavuşmasını istiyoruz ama süreç uzarsa daha iyi bir planlamaya ihtiyaç olacaktır' dedi.

Yardım çadırında yemek, soğuk-sıcak içecek, battaniye ve dezenfektan dağıtımının devam ettiğini söyleyen diğer misafirhane çalışanımız Gülşah İnal ise ' Bizler buraya depremzedeler için geldik. Onlara bir nebze olsun yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Mağdur olan vatandaşlarımızın da en kısa zamanda evlerine yerleşmelerini umuyoruz' dedi.