İşçinin Yakasından Ellerinizi Çekin Artık
HABER / DUYURU

İşçinin Yakasından Ellerinizi Çekin Artık

Türkiye Maden İş Sendikası -

Birkaç gündür kamuoyunda yer alan, kıdem tazminatının tamamlayıcı emeklilik sistemi adı altında düzenlenmesi haberleri, bizleri ve emekçi sınıfını oldukça rahatsız etmektedir. Konfederasyonumuz Türk-İş de konuyla ilgili görüşlerini net bir şekilde ortaya koymuştur. Kıdem tazminatı işçinin son kalesidir ve kırmızı çizgisidir.

Fon uygulaması ya da tamamlayıcı emeklilik sistemi adı altında, tırpanlanmak istenen, hatta zamanla tamamen ortadan kaldırılmak istenen kıdem tazminatı, işçinin ak sütü gibi helal olan alın terinin karşılığıdır. İşçinin elinde bir tek kıdem güvencesi vardır ona da göz dikilmiştir

Bizler kıdem tazminatı konusunda hiç taviz vermedik, verilmesine de müsaade etmeyeceğiz. Gerekirse bütün varlığımızla direneceğiz. Emekçinin birikmiş üç beş kuruş kıdemine göz dikenler bilmelidir ki, bunun vebali ödenemeyecek kadar büyüktür. Kıdem sadece biriken para değildir. Kıdem emekçinin güvencesidir, heba ettiği yıllarıdır, yıpranmasıdır, umududur. Emekçinin umudunu söndürmeye, hiçbir emekçi izin vermeyecektir.

İşçi sınıfının sabrını sınamaksa maksat, yıllardır kanı emilen, acımasızca sömürülen ve artık canından başka bir sermayesi olmayan emekçi sınıfının sabrı kalmamıştır. Kıdem mücadelesi artık 'Var olma ya da yok olma' mücadelesidir. Bizler varız ve varlığımızı sürdürmek için direneceğiz.


Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu