• Ana Sayfa
  • HABER
  • HABER / DUYURU
  • Genel Başkanımız Nurettin Akçul Türk Devletleri Sendikalar Teşkilatı Kuruluş Toplantısına Katıldı
Genel Başkanımız Nurettin Akçul Türk Devletleri Sendikalar Teşkilatı Kuruluş Toplantısına Katıldı
HABER / DUYURU

Genel Başkanımız Nurettin Akçul Türk Devletleri Sendikalar Teşkilatı Kuruluş Toplantısına Katıldı

Türkiye Maden İş Sendikası -

Türk Devletleri Sendikalar Teşkilatı'nın kuruluş toplantısı 22 Eylül 2023 tarihinde Özbekistan'ın Semerkant şehrinde düzenlendi.

Sendikamız Genel Başkanı Nurettin Akçul'un da katılım sağladığı toplantı, Özbekistan Sendikalar Federasyonu Başkanı Kudratulla Rafikov'un ev sahipliğinde Semerkant'ta yapıldı. Toplantıya, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Azerbaycan Sendikalar Konfederasyonu Başkanı Settar Mehbaliyev, Kazakistan Sendikaları Federasyonu Başkanı Satıbaldı Dauletalin ve Kırgızistan Sendikaları Federasyonu Başkan Vekili Omor Arslanbekov ve temsilciler katıldı.

Toplantının gündeminde Türk Devletleri Sendikalar Teşkilatı'nın kurulması, tüzüğün onaylanması ve teşkilatının oluşumu, teşkilat başkanı, başkan yardımcısı, genel sekreteri, denetim komisyonu başkanı seçimi, üye sayısının belirlenmesi yer aldı.
Toplantıda gündeme alınan konular üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu, görüş ve öneriler dinlendi. Toplantıda konuşan Genel Başkan Ergün ATALAY, kardeş ülkelerin tüm kurumları gibi sendikalarının da birlikte hareket etmesi amacıyla toplandıklarını, Temmuz ayında Şuşa'da kurulması kararlaştırılan Türk Devletleri Sendikalar Teşkilatı yöneticilerinin seçileceğini ve tüzüğünün kabul edileceğini kaydetti.

Böylelikle Türk Devletleri Sendikalar Teşkilatı ortak kararla kurulmuş oldu. Türk Devletleri Sendikalar Teşkilatı'nın Konsey oluşumu da onaylanarak Türk Devletleri Sendikalar Teşkilatı kurumunun merkezi Türkiye'nin başkenti Ankara olarak belirlendi. Teşkilatın kongresi'nin 29 Kasım 2023 tarihinde Ankara'da yapılmasına karar verildi.

Ankara'da gerçekleşecek Genel Kurula kadar Türk Devletleri Sendikaları Teşkilat Başkanlığı'na Özbekistan Sendikalar Federasyonu Başkanı Gudratulla Rafigov, AHIK Başkanı Sattar Mohbaliyev Başkan Yardımcılığına, Kazakistan Sendikalar Federasyonu Başkanı Satybaldi Dauletalin Genel Sekreterliğe seçildi. Kırgızistan Sendikalar Federasyonu başkan yardımcısı Ömor Arslanbekov ise Denetleme Komisyonu başkanlığına seçildi.