Genel Başkanımız Akçul Türk-İş Genel Başkanı Atalay İle Deprem Bölgesinde Bir Araya Geldi
HABER / DUYURU

Genel Başkanımız Akçul Türk-İş Genel Başkanı Atalay İle Deprem Bölgesinde Bir Araya Geldi

Türkiye Maden İş Sendikası -

Sendikamız Genel Başkanı Nurettin Akçul ve Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile deprem bölgesinde bir araya geldi.
Türk-İş Genel Başkanı Atalay burada yaptığı açıklamalarda madencilere bir kez daha teşekkür etti ve : 'Belki dünyada eşi benzeri görülmemiş bir afet yaşadık hep beraber. Şehitlerimiz var, Allah mekanlarını cennet yapsın. Yaralı olan vatandaşlarımız var, Allah şifalar versin. Depremin ilk gününden itibaren buradaydık. Depremin olduğu ilk andan itibaren Türk-İş'te bir kriz masası kurduk. İşçi, İşveren, memur sendikaları ve odalar hep beraber bir araya geldik. Sonra onlarla beraber büyük bir kriz masası daha kurduk, acil ihtiyaç malzemelerini belirledik ve hemen bölgeye geldik. Bütün bölgeyi dolaştık. Tüm sivil toplum kuruluşları olarak üzerimize düşen ne varsa milletimizle beraber bu asrın felaketin üstesinden geleceğimize inanıyorum.

Bir de sahada olan gecesini gündüzünü ayırt etmeden çalışan ekiplerimiz var. Madenci arkadaşlarımız bölgeye Tunçbilek'ten, Zonguldak'tan, Soma'dan geldiler. Az evvel de Tunçbilek'ten gelen madencilerimiz ile görüştüm. Burada herkes elinden geleni noksansız yaptı. Biz bu ülkenin bir parçasıyız, hepimizin ayrı görevi var. Zonguldak Türkiye Taş Kömüründen, Tunçbilek'ten, Soma'dan gelen madencilerimiz burada bir çok hayat kurtardı. Hepsi büyük bir gayret sarf etti. Arkadaşlarımız kimsenin giremeyeceği yerlere girdi. . Tüm Türkiye onların kahramanlıklarını gördü. Herkes burada şahit oldu. Diğer madenci ekibimiz döndü. Şimdi burada bu ekibimiz kaldı. Evvela bu arkadaşlarıma ben teşekkür ediyorum, onlara dua ediyorum. Onların başkanı olmaktan gururlu ve mutlu olduğumu ifade ediyorum. Ben sizin huzurunuzda bütün kurtarma ekiplerimize, emeği olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Burada hayat kurtarmak için gece gündüz üstün gayret sarf eden herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Herkese dua ediyoruz' dedi.

Genel Başkanımız Akçul ve Genel Başkan Yardımcısı Zeyrek de, bölgede bulunan üyemiz madencileri ve depremzedeleri, ilk günden beri yalnız bırakmadı ve bölgeden ayrılmadı.