Genel Başkanımız Akçul  Batı Anadolu Bölgesinde Bir Dizi Ziyaret Gerçekleştirdi
HABER / DUYURU

Genel Başkanımız Akçul Batı Anadolu Bölgesinde Bir Dizi Ziyaret Gerçekleştirdi

Türkiye Maden İş Sendikası -

Genel Başkanımız Nurettin Akçul Batı Anadolu Bölgesinde bir dizi ziyarette bulundu. Genel Başkanımız Akçul'a, Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek ve Genel Sekreter Tamer Küçükgençay eşlik etti. Sendikamız Yöneticileri ilk olarak sendikamız Kütahya şubesini daha sonra Tunçbilek şubesini ve Hisarcık şubesini ziyaret ederek, şube yöneticileriyle bir araya geldi.

Genel Başkanımız Akçul daha sonra Genel sekreter Tamerküçükgençay ile birlikte Eti Maden İşletmeleri genel müdürü Serkan Keleşer'in de katılımıyla gerçekleşen , Emet bor işletmesinde düzenlenen iftar programına katıldı. Programa ayrıca Emet kaymakamı Hasan Çiçek, Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan,Emetbor işletme müdürü Ersan Ayten, sendikamız Hisarcık şube başkanı Memiş Guguş ve şube yönetim kurulu, işletme idari personel, memur ve işçiler katıldı.

İftar sonrası bir konuşma yapan Eti Maden işletmeleri genel müdürü Serkan Keleşer, geçen sene üretim rekorları kırdıklarını, bu yıl ise ilk 4 ayda geçen yılın rakamlarını yakalamaya az kaldığını ifade etti.

Keleşer, sendikamız Genel Başkanı Nurettin Akçul'a da müjde verdi ve işçilerin üretim primlerine zam verileceğini ifade etti. Genel Başkanımız Akçul, Keleşer'e teşekkür etti ve yöresel el yapımı çini hediye etti.

Sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek, Tunçbilek Şube Başkanı Yusuf Yaman ve Şube Yönetim Kurulu da , Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Hasan Hüseyin Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen , Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki madencilerin iftarına katıldı.
Tunçbilek beldesindeki Ömerler Yeraltı Ocağı'nda 400 metre aşağıda üyemiz maden işçileriyle iftar yapan Erdoğan, daha sonra işçilerle sohbet etti.
Madenciliğin dünyanın en zor mesleklerinden biri olduğunu belirten Erdoğan, "Kömür madenciliği ve özellikle yeraltı madenciliği içerisinde bir sürü riskleri barındıran en zor mesleklerdendir. Onlar, kömürümüzü ülke ekonomimize kazandırmak için oldukça riskli bir iş icra ediyor ve çok çalışıyorlar. Gerçekten çok kıymetli bir iş yapıyorlar ve onları emeklerinden dolayı kutluyorum" dedi.