EMEK DOSTLARI 4. ÖDÜL TÖRENİNDEN GENEL BAŞKANIMIZ AKÇUL'A TEŞEKKÜR
HABER / DUYURU

EMEK DOSTLARI 4. ÖDÜL TÖRENİNDEN GENEL BAŞKANIMIZ AKÇUL'A TEŞEKKÜR

Türkiye Maden İş Sendikası -


Türk Metal sendikasının ilkini 2018 yılında düzenlediği Emek Dostları Ödül Töreni'nin dördüncüsü 8 Mart 2022 Salı günü Anadolu Hotels Esenboğa Thermal'de yapıldı. Törende emek dostu akademisyenler, gazeteciler ve televizyonculara ödülleri takdim edildi.

Soma'da gazetecilik yapan ve ödüle layık görülen basın emekçisi Osman Bekar da ödülünü alırken yaptığı konuşmada sendikamız Genel Başkanı Nurettin Akçul'a, maden işçisi için verdiği mücadeleden dolayı teşekkür etti. Osman Bekar sahneye baret ve madenci kıyafetiyle çıktı ve yaptığı konuşmada: ' Ben her zaman işçinin, emekçinin ve emekçinin yanında olanlarla oldum. Türk Metal Sendikası da hep emekçinin yanında oldu. Türk Metal Sendikası ve Genel Başkanına teşekkür ediyorum. Bugün buraya Soma faciasında şehit olan 301 madencimizi anmak, hatırlatmak ve maden emekçisinin bir dilim ekmek için mücadele verdiğini söylemek için de madenci kıyafetiyle geldim. Buradan özellikle teşekkür etmek istediğim bir kişi var. Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul'a çok teşekkür ediyorum . Neden mi? Çünkü Soma'da 8 yıldır tazminatlarını alamayan 7000 işçi onun çabaları ve mücadelesi sayesinde tazminatlarına kavuştu. Kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyorum' dedi ve ödülünü aldı.

Emek Dostları Ödül Töreni'nde akademisyenler Prof. Dr. Faruk Andaç ile Prof. Dr. Yalçın Karatepe; gazeteci Süriye Çatak Tek, Semih Bodur, Seda Gök, Yasemin Güler, Bülent Sezgin, Esat Kaplan ile Yavuz Oğhan; televizyoncular Engin Yılmaz, Murat Ovucu, Meliha Değirmenci Hoş ile Deniz Gez; uluslararası sendikacı Abdullo Halikov; İtalyan Metal Sendikası FIM-CISL, sağlık emekçileri adına Türk Hemşireler Derneği ve Türk Metal basın bürosu eski çalışanlarından Bekir Eroğlu'na metal emekçileri adına ödülleri takdim edildi.