MİLAS TA DİRENİŞ SONA ERDİ TAŞERON İHALESİ DURDURULDU

MİLAS TA DİRENİŞ SONA ERDİ TAŞERON İHALESİ DURDURULDU

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Güney Ege Linyitleri İşletmesi Yeniköy Linyitleri Müdürlüğü nün, kurumun asli işlerden biri olan patlatma işini ihaleyle taşerona verme girişimine karşı, sendikamız Yatağan ve Havalisi şubesinin direnişi başarıyla sonuçlandı, taşeron ihalesi durduruldu.

Bilindiği gibi Yatağan Şubemiz üyesi maden işçileri ihaleye izin vermemek için bir günlük iş bırakma eylemi yapmış, direniş çadırı kurmuş ve firma yetkililerini işletmeye girişine engel olarak, işletmeye sokmamışlardı.

Sendikamız genel merkez yöneticileri ve şube başkanları da direnişteki işçilerine dayanışma ziyaretinde bulunmuşlar, mücadelede başarı dileklerini iletmişlerdi. Ayrıca direniş sırasında pek çok demokratik kitle örgütü temsilcileri de Yatağan işçilerinin direnişine destek ziyaretleri yaparak, dayanışma içinde olduklarını açıklamışlardı.

TKİ yönetimi tarafından ihalenin durdurulduğunun bildirilmesi üzerine Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin bir basın açıklaması yaparak direnişin başarıyla sonuçlandığını açıkladı ve üyemiz işçileri kutladı. Basın açıklamasının ardından direniş çadırı da törenle kaldırıldı.