KIDEM TAZMİNATI KONUSUNDAKİ KARARLILIĞI SINAMAYA KALKMAYIN

KIDEM TAZMİNATI KONUSUNDAKİ KARARLILIĞI SINAMAYA KALKMAYIN

Sendikamız Genel Başkanı H.Hüseyin Kayabaşı, son günlerde hükümetin kıdem tazminatı konusunda yasa tasarısı hazırlıkları içinde olduğu doğrultusunda haberler çıktığını hatırlatarak, ''Kıdem tazminatı konusu son günlerde sürekli kaşınmaktadır. Bu doğrultudaki girişimler, ülkemizdeki çalışma barışı ve huzurunu, deyim yerindeyse dinamitlemektedir.

Çünkü, kıdem tazminatı ülkemizde işçi sınıfının en köklü ve önemli kazanımlarından birisidir. 12 Eylül Askeri Yönetimi döneminde bile özüne dokunacak bir girişimde bulunulamamıştır. Sadece tavan getirilebilmiştir. Ancak, basına yansıyan bilgilere göre, hükümet kıdem tazminatı fonu kurulmasını içeren, kıdem tazminatı hakkının özüne dokunacak, bu hakkı sınırlayacak bir düzenleme hazırlığına girmektedir. Bir önceki Türk-İş Genel Kurulumuzda, kıdem tazminatı hakkına dokunulmasının genel grev nedeni olacağı doğrultusunda bir karar alınmış, bu karar son genel kurulda yeniden teyid edilmiştir.

Hükümet ve işverenler, kıdem tazminatı konusunu gündeme getirirken Türk-İş genel kurulunda alınan bu kararın ciddiyetini, dolayısıyla bu konuda sendikaların ve işçilerin kararlılığını bilerek hareket etmelidirler. Kimse sendikaların ve işçilerin kıdem tazminatı konusundaki kararlığını sınamaya kalkmasın.''